راهبرد انتظار؛ یعنی کلاننگری و بهکارگیری انواع ظرفیتهای مادی و معنوی برای ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف). یکی از ظرفیتهای مهم و اساسی، سازماندهی قدرت نظامی هوشمند مبتنی بر فرهنگ مهدویت است. قدرت ملی شامل جغرافیا، اقتصاد، سیاست، فرهنگ، علم و فناوری، سایبری و توان نظامی میباشد. هدف این پژوهش تبیین قدرت نظامی ج.ا.ایران بهعنوان پایه و اساس دفاع و امنیت و مهمترین رکن قدرت ملی، در سه بُعد نرمافزاری، سختافزاری و هوشمندی است. این پژوهش به روش زمینهای- موردی انجام گردیده و از نوع کاربردی میباشد. روش گردآوری اطلاعات میدانی و کتابخانهای بوده و جامعه آماری 200 نفر که با استفاده از فرمول کوکران جامعه نمونه 86 نفر میباشد. نتایج تحقیق حکایت از آن دارد که قدرت نظامی مبتنی بر فرهنگ مهدویت، در بُعد نرمافزاری شامل مولفه ارزشمحوری با 14 شاخص و مولفه سرمایه انسانی با 10 شاخص میباشد. قدرت نظامی در بُعد سختافزاری شامل مولفه توانمحوری با 6 شاخص و مولفه قابلیتمحوری با 9 شاخص است. قدرت نظامی در بُعد هوشمندی شامل مولفه دانشمحوری با 8 شاخص و مولفه فناوریمحوری با 5 شاخص میباشد. پایه و اساس قدرت نظامی، نیروی انسانی ارزشی و دانشی است.
امام خمینی (قدس سره الشریف)، سید روحالله، (1385) صحیفه نور جلد 7 و 20 ، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره).
بیانات و سخنرانیهای مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا (مدظلهالعالی)، قابل دسترس در پایگاه اینترنتی به آدرس: khamenei.ir
تلیس، اشلی، جانیک بایالی، کریستوفر لین و ملیسا مکفرسون، (1383) سنجش قدرت ملی در عصر فراصنعتی، تهران، انتشارات مؤسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر.
دانشآشتیانی، محمدباقر، (1390) راهبرد ساختار سازمانی نزاجا تا سال1400، تهران، دانشگاه عالی دفاع ملی.