شکل گیری و تحولات نظام بین الملل در عصر مدرن، از الگوها، ساختارها و عوامل متعددی تاثیر پذیرفته است. در این راستا، تداوم و تغییر همواره از خصوصیات بارز نظام بین الملل در این دوران بوده و عوامل متعددی مانند رشد علم و فناوری و تغییر ماهیت و جغرافیای قدرت، بر جهت و سرعت این تحولات اثر گذار بوده است. فروپاشی شوروی و از میان رفتن نظام دوقطبی، به عنوان نقطه عطف تحولات در عصر حاضر محسوب میشود. خیزش آمریکا برای شکل دادن به نظام تک قطبی و هژمونیک در جهان در کنار بروز بحران های قومی، تروریستی و زیست محیطی، پیامدهای امنیتی و سیاسی بسیاری در جهان داشته است. رشد سریع فناوری و توسعه شبکه های ارتباطی نیز ماهیت تعاملات جهانی را تحت تأثیر قرار داد. در کنار این موضوعات ضعف آمریکا در مدیریت بحران های جهانی و از طرفی تکثیر قدرت، اغلب صاحب نظران و سیاستمدارن را به این باور رسانده که نظم فعلی بین الملل در حال تغییر و تبدیل به نظم جدیدی می باشد. از این رو سوال اصلی این مقاله چنین است که چه پیشرانهایی بر شکلگیری نظم پیشروی جهانی تأثیرگذار خواهند بود؟ لذا با استفاده از روش تحقیق کیفی تحلیل مضمون، 8 پیشران مؤثر شناسایی گردید که عبارتند از: پویایی و توزیع جهانی قدرت، قدرت های نوظهور، اهمیت یافتن مناطق، رقابت چین و آمریکا، افول هژمونی آمریکا، فناوری های جدید، بازیگران غیر دولتی و چالش های جهانی.
آسایش جاوید, مهدی, نظامی پور, قدیر, & نجفی سیار, رحمان. (1403). پیشرانهای تاثیرگذار بر نظم جهانی پیش رو. مطالعات بین رشتهای دانش راهبردی, (), -.
MLA
مهدی آسایش جاوید; قدیر نظامی پور; رحمان نجفی سیار. "پیشرانهای تاثیرگذار بر نظم جهانی پیش رو", مطالعات بین رشتهای دانش راهبردی, , , 1403, -.
HARVARD
آسایش جاوید, مهدی, نظامی پور, قدیر, نجفی سیار, رحمان. (1403). 'پیشرانهای تاثیرگذار بر نظم جهانی پیش رو', مطالعات بین رشتهای دانش راهبردی, (), pp. -.
VANCOUVER
آسایش جاوید, مهدی, نظامی پور, قدیر, نجفی سیار, رحمان. پیشرانهای تاثیرگذار بر نظم جهانی پیش رو. مطالعات بین رشتهای دانش راهبردی, 1403; (): -.